20.09.2019 Halaman Utama 5
sekatan akaun olymp trade

Sekatan Akaun Olymp Trade

Terdapat tujuh sebab akaun anda disekat di platform Olymp Trade. Saya harus mengatakan bahawa mitos umum ialah akaun ditutup kerana pedagang memperoleh terlalu banyak pendapatan, atau apabila mereka cuba mengeluarkan wang mereka. Apabila akaun disekat, ini biasanya disebabkan oleh pedagang telah melanggar perjanjian mereka dengan Olymp Trade. Jadi kenapa sekatan akaun Olymp Trade terjadi ?

Sebagai broker, Olymp Trade wajib untuk menutup akaun jika pedagang melanggar syarat perkhidmatan mereka. Tujuh sebab seorang pelabur boleh kehilangan akaun mereka dijelaskan dalam artikel ini.

Mitos: Sekatan kerana keuntungan yang besar

Tetapi terlebih dahulu, mari kita lihat mitos ini. Memperoleh keuntungan besar tidak boleh menyebabkan akaun anda disekat. Olymp Trade berminat untuk mengekalkan kedua-dua tahap aktiviti pelanggan dan juga kejayaan yang tinggi.

Olymp Trade telah menjadi ahli kategori A Suruhanjaya Kewangan Antarabangsa (FinaCom) sejak tahun 2016. Matlamat utama organisasi ini adalah untuk membantu melindungi hak pedagang.

 

OT Blog Sekatan 1

 

Sebab 1: Umur

Olymp Trade menyekat setiap akaun yang dibuat oleh orang di bawah umur. Untuk memulihkan akses kepadanya adalah mustahil, tetapi pelanggan boleh membuat akaun baharu di platform setelah mencapai umur dewasa.

Umur dewasa dan keupayaan undang-undang ialah keperluan utama untuk menjadi seorang pedagang. Sekiranya anda tidak mencapai umur sah mengikut undang-undang negara anda, anda tidak dibenarkan berdagang, terutamanya dalam akaun sebenar dengan wang sebenar. Luangkan masa untuk mempelajari asas perdagangan, membaca buku dan menonton webinar.

Sebab 2: Seorang pedagang tunggal mempunyai lebih daripada satu akaun

Penting bagi semua pedagang Olymp Trade untuk memahami bahawa satu orang hanya boleh mempunyai satu akaun dagangan. Berbilang akaun di bawah nama yang sama akan ditandakan di dalam sistem, dan semua akaun yang berkenaan mungkin disekat.

Sekiranya atas sebab tertentu anda perlu mendaftarkan akaun dalam mata wang yang lain, sekat akaun semasa anda terlebih dahulu dengan bantuan pasukan sokongan Olymp Trade, kemudian buat akaun baharu.

Sebab 3: Berdagang dari negara-negara yang Olymp Trade tidak beroperasi

Malangnya, undang-undang sesetengah negara tidak membenarkan Olymp Trade beroperasi di wilayah mereka. Walaupun anda mungkin telah berdaftar di negara yang perkhidmatan Olymp Trade dibenarkan tetapi apabila anda melawat negara lain, mereka tidak membenarkan perdagangan melalui platform ini. Dan menggunakan akaun anda adalah antara sebab sekatan akaun Olymp Trade terjadi.

Senarai negara-negara ini termasuk: Gibraltar, Isle of Man, Guernsey, Jersey, Australia, Kanada, Amerika Syarikat, Jepun, Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Republik Czech, Denmark, Estonia, Finland, Perancis, Jerman, Greece, Hungary, Ireland, Iceland, Itali, Israel, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Belanda, Norway, New Zealand, Poland, Portugal, Romania, Rusia, Slovakia, Slovenia, Sepanyol, Sweden, Switzerland, United Kingdom.

Apa-apa aktiviti dalam akaun anda di negara-negara ini boleh membawa kepada sekatan. Tindakan ini diambil untuk melindungi kedua-dua pedagang dan Olymp Trade.

sleep eat trade

Sebab 4: Menggunakan kad/e-dompet/cara pembayaran lain yang bukan milik anda

Pelabur hanya dibenarkan untuk menggunakan cara pembayaran yang dimilikinya secara peribadi. Untuk menambahkan wang dalam akaun dagangan anda, dan mengeluarkannya daripada platform. Menggunakan kad bank (dompet elektronik) pasangan, saudara atau kawan anda tidak dibenarkan.

Sekiranya Olymp Trade meminta anda mengenal pasti pemegang kad atau pemilik dompet elektronik, anda mesti memberikan keterangan bahawa anda ialah pemilik instrumen pembayaran tersebut. Sekiranya seseorang pedagang gagal berbuat demikian, akaun akan disekat.

Sebab 5: Menggunakan kelemahan teknikal

Eksploitasi mana-mana kelemahan teknikal, penggunaan sambungan, pemalam atau sistem perdagangan automatik (bot dagang) yang tidak rasmi juga mungkin menyebabkan akaun anda disekat.

Olymp Trade membuat peraturan ini sebagai satu langkah pencegahan, kerana tindakan sedemikian sering mengakibatkan kehilangan dana pedagang. Gunakan alat analisis yang tersedia di platform dan jangan cuba menggunakan pelbagai skim dan cara untuk mencuba dan menjadi lebih berjaya.

Sebab 6: Percubaan untuk melepasi sebab-sebab di atas

Mana-mana daripada 5 sebab terdahulu yang disyaki boleh mengakibatkan akaun anda disekat sementara menunggu penyiasatan. Menggunakan dokumen palsu, sambungan tidak rasmi, kewangan orang lain, atau apa-apa pelanggaran syarat perkhidmatan lain boleh mengakibatkan akaun anda disekat.

Sebab 7: Seseorang cuba menggodam akaun anda

Perkhidmatan keselamatan Olymp Trade boleh menyekat akaun anda jika terdapat aktiviti yang mencurigakan. Terdapat banyak teknik penggodaman, tetapi teknik daya kasar masih merupakan pilihan yang paling biasa. Jika terdapat serangan ke atas akaun anda, ia akan disekat untuk melindungi aset anda.

Mengikut pengalaman saya, jika akaun anda telah dibekukan kerana serangan, ia boleh dibuka kunci selepas jabatan KYC mengenal pasti anda sebagai pemilik akaun.

Apakah yang perlu diperhatikan?

Selepas akaun disekat, Olymp Trade menghantar e-mel ke alamat berdaftar dengan maklumat yang berkaitan dengan aktiviti akaun yang menyebabkan akaun disekat. Pemberitahuan ini dihantar hanya daripada e-mel perniagaan rasmi syarikat.

Sekiranya anda menerima mesej tentang sekatan daripada alamat yang mencurigakan atau melalui penyampai, jangan klik pada apa-apa pautan yang mereka berikan. Lawati laman web Olymp Trade dan periksa status akaun anda. Anda mungkin telah disasarkan oleh penipu.

Apakah yang harus saya lakukan jika akaun saya telah disekat?

Saya mengesyorkan anda menghubungi pasukan sokongan teknikal untuk mengetahui sebab-sebabnya. Kebanyakan pelanggan yang akaunnya telah disekat, harus melalui beberapa prosedur rasmi untuk memulihkan akaun. Proses ini boleh termasuk pengesahan yang berbeza atau perbualan telefon dengan pekerja Olymp Trade.

Jika anda fikir akaun anda telah disekat secara salah, inilah nasihat saya: hubungi pasukan sokongan Olymp Trade.

forex malaysia

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...